Direct hulp voor een ander

Ik kan het zelf (niet meer)?

Mentale klachten zijn aan de buitenkant vaak niet te zien. Bij een gebroken been is het duidelijk. Toch is het belangrijk om deze signalen niet te negeren. Als je het gevoel hebt dat je het zelf even niet meer kunt, of je maakt je zorgen om een ander, zoek hulp:

Bel TABOER 088-8886608

Zij helpen je graag verder. Ze luisteren naar jouw verhaal en geven tips en adviezen hoe jij die ander het best kan helpen. De gratis Taboerlijn is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 21.00 uur. Bel je liever niet, stuur dan een mail.

Maak direct een afspraak met je huisarts

Soms kan jij iemand erop attenteren contact op te nemen met zijn/ of haar huisarts of zelf contact. De huisarts kan de ander verhelpen met het zoeken van een oplossing voor zijn probleem. De huisarts kent de ander en zijn gezin en kan doorverwijzen naar de juiste hulpverlener.

Acute hulp nodig
Heeft iemand direct hulp nodig? Bel dan je huisarts of 112. Denk die ander aan zelfmoord? Praat erover en verwijs door. Bel 113 te bellen of chat met een hulpverlener via het online platform voor zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Stuur een mail

Wil een ander helpen, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken. E-mailen kan dan en fijne manier zijn om contact met gespecialiseerde medewerkers van TABOER te leggen. Wij lezen jouw e-mail zorgvuldig en helpen je graag verder om die ander te helpen. En nemen telefonisch contact op als jij daar behoefte aan hebt of sturen je een mail. Deze e-mailwisseling is bij ons in veilige handen.