Over TABOER

De campagne

TABOER is taboedoorbrekend als het gaat om het bespreekbaar maken van mentale problemen bij boeren en tuinders. Voor jou als individu, maar ook in geval van spanningen in relatie tot je gezin, bedrijf en omgeving. De zorgen over en in de agrarische sector zijn groter dan ooit. Als onafhankelijk loket biedt TABOER een luisterend oor en helpt bij het vinden van een passende zorgverlener. Je staat er niet alleen voor. TABOER spreekt jouw taal. Praten helpt!

Waarom TABOER?

Praten over mentale zorgen is niet makkelijk. Veel boeren en tuinders zijn van nature geen praters. Ze doppen graag hun eigen boontjes. Dat is meestal goed, maar maakt het in onzekere tijden zoals nu wel lastig. Boeren en tuinders hebben het gevoel dat er een aanhoudende stroom ellende over hen wordt uitgestort. Het ontbreken van toekomstperspectief heeft zijn weerslag op veel boeren en tuinders. Gevoelens van boosheid, verdriet en onbegrip kunnen daarbij horen. Juist daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor de mentale kant van het ondernemerschap.

TABOER is er voor elke boer en tuinder. In deze meerjaren campagne laten we zien wat je zelf kunt doen of hoe je een buitenstaander kunt helpen. Door informatie te geven over vooroordelen, ervaringsverhalen te delen en concrete tips en voorbeeldvragen te geven om zelf het gesprek aan te gaan. We zijn een onafhankelijk zorgloket dat jou op weg helpt als je het zelf (even) niet meer kunt.

Ben of ken je iemand waar je je zorgen over maakt?

Schroom niet om (anoniem) hulp te vragen of het gesprek aan te gaan met hulpverleners.
Je staat er niet alleen voor. Praten helpt……

Initiatiefnemers en mogelijk makers van Taboer zijn LTO Noord, ZLTO en Zorg om Boer en Tuinder. De Rijksoverheid geeft financiële ondersteuning.