Suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector start binnenkort

In oktober en november starten we met de suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector. Kom jij als dierenarts, voerleverancier, accountant of bedrijfsadviseur regelmatig op het erf? Neem dan deel aan deze training. Er is nog ruimte. Meld je snel aan!

Deze training wordt door TABOER in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie aangeboden en is speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector. Tijdens deze training leer jij de eerste signalen kennen, die erop wijzen dat het met een boer of tuinder niet goed gaat. Je leert als erfbetreder tijdens deze eendaagse training om de vraag – ‘Hoe gaat het nu écht met je?’ – te stellen. Daarnaast leer je signalen kennen van iemand met suïcidale gedachten en om zelfmoord bespreekbaar te maken.

Na een gesprek met een boer die het erg moeilijk had en waarbij ik even niet meer zo goed wist wat ik moest zeggen, besloot ik de suïcidepreventie training te volgen. Na deze training weet ik beter wat ik moet doen in zo’n situatie. Ondanks dat de training gaat over een moeilijk onderwerp gaat, is deze niet zwaar. Ik ging met nieuwe inzichten en een goed gevoel naar huis.

Joanne te Winkel, beleidsmedewerker bij LTO Noord

De training heet ‘Suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector’. Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met zelfmoordgedachten naar professionele hulp. De volgende trainingen staan op de agenda:

  • 23 oktober – Den Bosch – Agri en Food Plaza, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE ‘s-Hertogenbosch
  • 30 oktober – Hobrede – Boerderij Wennekers, Hobrede 16, 1477 EH Hobrede
  • 13 november – Zwolle – Poppehuus, Hooiweg 15, 8026 RL Zwolle
  • 20 november – Drachten – LTO Noord, Lavendelheide 9, 9202 PD Drachten

Meer informatie en aanmelden

Individuen kunnen zich hier inschrijven voor deelname: 

Deze training kan ook aangeboden worden aan een groep (6-8 personen).
Meer info / aanmelden