Trainingen suïcidepreventie voor erfbetreders

Om de signalen te herkennen van iemand met suïcidale gedachten én om zelfmoord bespreekbaar te maken, bieden we in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie een suïcidepreventietraining aan, speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector.

De training heet ‘Suïcidepreventietraining gatekeeper voor de agrarische sector’. Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met zelfmoordgedachten naar professionele hulp.

Doel training

Met de training vergroot je je kennis en verbeter je je houding en vaardigheden om te signaleren dat iemand aan zelfmoord denkt. Je maakt deze gedachten bespreekbaar, leert hoe er samen over te praten en hoe hulp te zoeken. Dit doe je vanuit je rol als medemens.

Trainingsopbouw

De gatekeepertraining is een vaardigheidstraining. Naast het bespreken van ervaringen en kennisoverdracht door de trainers is een belangrijk onderdeel van de training het oefenen in tweetallen met praktijksituaties. Handvatten en gesprekstips worden worden aangereikt ter ondersteuning. Daarnaast leer je de verwijsmogelijkheden. De training wordt gegeven door ervaren trainers van 113.

In het najaar van 2023 organiseert Taboer nieuwe gatekeeperstrainingen. Om op de hoogte te blijven kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden wachtlijst gatekeeperstrainingen