Gespreksvaardigheid ‘omgaan met emoties’

Als adviseur voer je regelmatig gesprekken met boeren en tuinders. Ook over lastige onderwerpen. Niet iedereen praat even gemakkelijk over wat hem of haar dwars zit en dat kan voor jou als gesprekspartner een uitdaging zijn. Wat ook een uitdaging kan zijn is als daar emoties aan te pas komen. Of als die emoties hoog oplopen.

Het is belangrijk om te leren hoe je emoties kunt herkennen, of ze nu zichtbaar zijn in boosheid of juist onzichtbaar in het terugtrekken van communicatie. Hoe krijg je dat dan toch boven water? Hoe kun je empathisch luisteren? En hoe ga je om met emoties in een gesprek?

In deze training word je je bewust van je eigen emoties en die van je gesprekspartner en krijg je handvatten om goede gesprekken te voeren in soms emotioneel lastige situaties. De training kenmerkt zich door veel onderlinge interactie en oefenen met een trainingsacteur zodat je het voeren van een goed gesprek echt in de vingers krijgt. We werken met casuïstiek uit je eigen praktijk.

In deze training van 4 uur leer je de verschillende emoties herkennen bij je gesprekspartner en kun je gesprekstechnieken inzetten om hier op een effectieve manier mee om te gaan.

  • Uitgevoerd door: LTO Academie i.s.m. een trainingsacteur
  • Kosten training: informeer naar de tarieven

Praktische informatie:

Geïnteresseerden melden zich aan via onderstaande knop.
Deze training wordt (incompany) aangeboden aan een groep (max. 15 personen).