TABOER-pin geeft haakje voor een goed gesprek

Durf jij die ene vraag te stellen? Is de ander bereid om hierover te praten? Het is niet altijd eenvoudig om het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan. Om deze reden heeft TABOER een speldje ontwikkeld. Dit speldje bestaat uit het beeldmerk van TABOER en kan eenvoudig op kleding worden bevestigd. Op deze manier draag je op een toegankelijke manier uit dat jij een gesprek over mentale gezondheid niet uit de weg gaat.

Draag dit speldje bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst of activiteit waar je andere boeren en tuinders ontmoet. Niet iedereen zal het beeldmerk op de TABOER-pin direct herkennen, maar een vraag daarover biedt een mooie aanleiding voor een goed gesprek. Tijdens de LTO- nieuwsjaarsreceptie werden de eerste speldjes uitgedeeld. LTO-bestuurder Fije Visscher spelde de pin op bij de Gelderse gedeputeerde Harold Zoet, Sjaak van der Tak, burgemeester Jacco van der Tak en voorzitter Wim Brouwer. Het speldje is voorzien van een ‘R’ in een spraakwolkje, zoals ook in het TABOER-logo is verwerkt. De speldjes werden zeer gewaardeerd, net als het loket TABOER. Het is goed dat er aandacht besteed wordt aan mentale gezondheid.

Vraag een speldje aan

Wil jij ook bijdragen aan het doorbreken van het taboe op het bespreekbaar maken van mentale gezondheid? Vraag dan een speldje aan door een mail te sturen aan: info@taboer.nl . Geef je naam en adres door, zodat we het speldje naar jou kunnen sturen.