Tips om een ingrijpende verandering bespreekbaar te maken

Ingrijpende gebeurtenissen, zoals een echtscheiding, gedwongen onteigening, verlies van perspectief of gezondheid, kunnen iedereen overkomen. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier. TABOER heeft een uitgebreide brochure met de titel ‘Omgaan met heftige emoties’ ontwikkeld, vol met waardevolle adviezen en praktische tips.

Sommigen kiezen ervoor zich af te zonderen, hun emoties te onderdrukken en zich te verliezen in hard werken, terwijl anderen juist behoefte hebben aan zorg en steun en graag over hun ervaringen praten. Klachten zoals stress, slapeloosheid, schuldgevoelens, een gevoel van leegte, en zelfs fysieke symptomen zoals een hernia of burn-out, vereisen actie en empathie. Je staat er niet alleen voor; er zijn stappen die je zelf kunt nemen en ondersteuning die je kunt krijgen. In onze brochure ‘Verlies en rouwverwerking: omgaan met heftige emoties’ ontdek je hoe je jouw gevoelens bespreekbaar kunt maken en hoe je iemand kunt ondersteunen die door een moeilijke periode gaat.


Meer tips en adviezen over dit onderwerp of behoefte aan een luisterend oor? Neem gerust contact op de met de medewerkers van de TABOER-lijn.