Uitnodiging webinar: ‘De dynamiek in agrarische familiebedrijven’

Wat maakt een agrarisch familiebedrijf uniek en krachtig? Welke uitdagingen ontstaan in de onderlinge familierelaties? Na overdracht, hoe betreed je het erf en geef je emotioneel en psychologische eigendom vorm? Hoe geef je erkenning aan de niet-overnemende gezinsleden voor hun betrokkenheid bij het bedrijf? En hoe gaan beoogde opvolgers het best om met spanning, druk en loyaliteitsvraagstukken in ouder-kind of broer-zus relaties?

In het familiebedrijf is aandacht voor de mens achter de ondernemer van essentieel belang. Een belangrijke valkuil van agrarische familiebedrijven zijn de emotionele banden binnen de familie. Kwesties rondom opvolging, schoonfamilie, te grote druk op een eventuele opvolger, geen erkenning voor kinderen die niet worden opgenomen in het familiebedrijf, maar toch hebben meegewerkt. Daardoor kunnen de familieverhoudingen behoorlijk complex worden.

TABOER organiseert een webinar over deze dynamiek in agrarische familiebedrijven. Dit webinar biedt niet alleen inspiratie, maar ook waardevolle tips en praktische handvatten om binnen je eigen familiebedrijf het gesprek aan te gaan over deze delicate verhoudingen. Het doel is om elkaar beter te begrijpen en zo het familiebedrijf sterker te maken. Deelnemen aan het webinar kan anoniem en is gratis.

  • Wanneer: 23 november 2023 van 20.00 tot 21.00 uur
  • Onderwerp: De dynamiek in agrarische familiebedrijven

Voor wie is dit webinar interessant?

Dit webinar is speciaal voor boeren en tuinders die inzicht willen in de verschillende rollen binnen een agrarisch familiebedrijf. We richten ons op de jongere generatie die in het bedrijf stapt, op de niet-overnemers en de overdragers. Het webinar is ook bedoeld voor erfbetreders, adviseurs en andere professionals in de directe omgeving van boeren en tuinders, die geïnteresseerd zijn in familiedynamiek.

Sprekers

Tijdens dit webinar komen deskundigen op het gebied van familiedynamiek in de agrarische sector aan het woord. Wiggele Oosterhoff, auteur van het boek ‘Doorzien, een contextueel handboek voor agrarische familiebedrijven’, Martine Nieuwlaar, agrocoach bij Coaching Kloosterhaar en Coen van den Bighelaar, portefeuillehouder bedrijfsovername bij NAJK zijn de gastsprekers. Het webinar wordt gepresenteerd door Helma Vermuë, voorzitter van LTO Vrouw en Bedrijf.

Interesse?

Wil je deelnemen aan dit webinar? Meld je aan via deze link. Deelname is kosteloos. Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen, die zoveel mogelijk direct tijdens het webinar worden beantwoord. Na aanmelding, ontvang je kort voor aanvang van het webinar een e-mail met een link om in te loggen. Tijdens het webinar kun je discreet deelnemen: je camera, geluid of naam worden niet gebruikt en getoond. Als je niet in de gelegenheid bent om het webinar live te volgen, meld je dan toch aan, want na afloop ontvang je een terugkijklink.