Lotgenotencontact voor nabestaanden na zelfdoding

De zelfdoding van een dierbare zet je leven volledig op zijn kop. Veel nabestaanden voelen sterke behoefte om over het verlies te praten, maar soms is zo’n gesprek door onbegrip of uit angst niet goed mogelijk. Dan kan het prettig zijn om steun te vinden bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Door het contact met lotgenoten kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen aan anderen.

TABOER heeft Slachtofferhulp gevraagd om opnieuw online lotgenotenbijeenkomsten te organiseren voor nabestaanden na zelfdoding in de agrarische sector. Een deelnemer van een vorige bijeenkomst zei hierover: “Het was heel waardevol om begrip en herkenning bij anderen te vinden. Ik vond het fijn om samen te komen, omdat ik merk dat ik nauwelijks aan rouwen toekom door de voortdurende zorgtaken en het werk op de boerderij. Dankzij de tips en ervaring van anderen begrijp ik mijn eigen gevoelens beter, en dat helpt me om de draad weer op te kunnen pakken.”

“Het was heel waardevol om begrip en herkenning bij anderen te vinden,”

aldus een deelnemer

Online bijeenkomsten bieden een laagdrempelige mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen en tips te delen. De bijeenkomsten zijn eenmalig, vinden online plaats en duren twee uur. Elke bijeenkomsten heeft maximaal 8 deelnemers en wordt begeleid door twee professionals van Slachtofferhulp Nederland.

Online bijeenkomsten voor de agrarische sector: nabestaanden na zelfdoding

  • Dinsdag 24 september en 15 oktober | 19:00 – 21:00
  • Donderdag 17 en 31 oktober | 19:00 – 21:00

Link voor informatie en inschrijven vind je hieronder:

Heb jij te maken gehad met suïcide of wil je naar aanleiding van dit bericht hierover in gesprek? Je kunt anoniem met 113 Zelfmoordpreventie bellen 0800-0113 of chatten. De hulplijn is 24/7 geopend.


TABOER is een initiatief van LTO Noord, ZLTO en Zorg om Boer en Tuinder. Zit je ook in een onzekere situatie of zie je iemand in je directe omgeving worstelen met deze onzekerheid? Praat erover. TABOER biedt als onafhankelijk loket een luisterend oor en helpt bij het vinden van passende zorg. Je staat er niet alleen voor. TABOER spreekt jouw taal. Praten helpt!