Webinar: Agrarische bedrijfsbeëindiging en Nieuwe start

Het beëindigen van een boerenbedrijf is een intensieve en uitdagende periode. Hoe kom je tot zo’n ingrijpende beslissing? En hoe kun je ruimte maken om na te denken over een nieuwe start of een andere invulling van je (werkend) leven? Hierover organiseert TABOER op 27 juni een webinar.

Van transitie naar nieuwe kansen

De redenen om te stoppen kunnen heel divers zijn: gebrek aan motivatie, geen opvolging, slechte financiële vooruitzichten, gebruik maken van een uitkoopregeling, dure mestafvoer, knellende regelgeving, pensioen, enzovoort. Stoppen is voor veel boeren en tuinders een ingewikkeld en onzeker proces met een enorme impact op hun leven en dat van hun familie. Tegelijkertijd moet  je nadenken over je toekomst en het opzetten van iets nieuws terwijl je emotioneel aan het afscheid nemen bent. Dit proces van verwerking en heroriëntatie is vaak niet eenvoudig.

Nieuwe start

‘Waar de ene deur dicht gaat, opent altijd een andere deur’, luidt een bekend gezegde. Twee varkenshouders die een bedrijfsbeëindiging achter de rug hebben, delen hun ervaringen tijdens dit webinar. Jan Overeem en Bart van Kerkhof vertellen hoe zij dat keuzeproces hebben doorlopen. Als ervaringsdeskundigen weten zij waar de gevoeligheden liggen, maar ook hoe je de toekomst kunt zien als een vat vol ongekende mogelijkheden. Agrocoach Lizanne Roeleven begeleidt boeren en tuinders in het proces van stoppen en zicht krijgen op een nieuwe start. Het gesprek wordt geleid door sociaal adviseur Veronique Verdurmen van ZLTO.

  • Wanneer: Donderdag 27 juni 2024 van 20.00 – 21.00 uur
  • Onderwerp: Agrarische bedrijfsbeëindiging en Nieuwe start

Interesse?

Deelnemen aan het webinar kan anoniem en is kosteloos. Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van dit webinar?

Past 27 juni van 20.00 tot 21.00 uur niet in jouw agenda? Geen probleem. Het webinar wordt opgenomen en iedereen die zich heeft aangemeld, ontvangt na afloop een terugkijklink.